Хубавото нещо в това да разполагаме с 24 часа всеки

...
 Хубавото нещо в това да разполагаме с 24 часа всеки
Коментари Харесай

Осемте компонента на заредения с енергия ден

 Хубавото нещо в това да разполагаме с 24 часа всеки ден е, че по този начин имаме премного време за реализиране на нашите цели и отчитане на напредък по отношение на предходния ден.

Лошата вест е, че не е изключено в един миг да усетим, че тези 24 часа не ни стигат.

На мнозина им се е случвало същото. Натоварените графици и сериозното привършване на силата ни денем могат да провалят проектите ни. Ако измежду навиците ни е и пиянство на кафе след кафе, обикновено е в един миг да сме на прага на тоталното безсилие.

В идващите редове ще ви предложим няколко практики, които възстановяват виталността и зареждат вътрешния ни механизъм. Използвайте ги в името на по-позитивния и потребен ден.

1. Събуждайте се рано
Има нещо омагьосващо в това да се събуждате преди останалите. Долавя се неналичието на потребност да бързате, изключително в случай че имате деца.

2. Раздвижвайте тялото си заран
Когато приказваме за утринни ритуали, един от най-положителните е придвижването. Всичко - от бърз крос до разпъване, ще отпусне напрегнатите мускули и ще задвижи кръвообращението.

3. След това продължавайте да се движите през целия ден
Използвайте почивките денем, с цел да може да се движите оптимално доста.

4. Или пък стойте спокойно
Не е нужно да употребявате почивката за нанагорнище на стълби или пък разходка към офиса, посветете ги на медитация.

5. Дръжте наоколо закуска
Леките закуски са основни, с цел да бъдете енергични и изобретателни през целия ден. Уверете се, че постоянно до вас има нещо, с което да повишите равнището на кръвната захар.

6. Не забравяйте да пиете вода
Водата е основна за оптималното действие на организма. Особено по време на подготовка, а както се разбрахме – занапред нататък ще упражнявате постоянно.

7. Свеж въздух
Не забравяйте за почивките. Използвайте ги, с цел да дишате пресен въздух. Изследване сочи, че излизането на открито и самото стоене измежду природата по време на работен ден носи редица изгоди, в това число по-ниско равнище на стрес.8. Започнете от вчерашния ден
Един от най-хубавите способи да си гарантирате съвършен утринен ден е като се подготвите от предния. Тук влиза и лягането в избран час, който ще ви разреши да се наспите.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР